de campercrew

camperen met kids

Pipje, Seppe en Bas

September 2010. Ik zit achter het stuur van een 11 meter lange camper en voor een reisreportage volg ik de route langs de Amerikaanse Westkust. Dat gevoel van vrijheid, onderweg zijn met een minimum aan spullen, maar met het nodige comfort, I liked it more than a lot. Dit ooit met mijn (toen nog toekomstige) gezin te kunnen doen, deed mijn hart sneller slaan. Nu, negen jaar en twee kinderen later, staat onze eigen en bescheiden, tweedehandscamper op de oprit.  Het is een droom om met (jonge) kinderen in een camper te reizen. Je bepaalt je eigen ritme, je neemt pauzes wanneer nodig en je hebt alle praktische zaken bij de hand.  Bovendien vinden ze rondtrekken in een huis op wielen gewoonweg fantastisch.  Aangekomen op een bestemming rent Seppe meteen naar buiten, op avontuur. Er worden vriendschappen gesmeed en vooral veel buiten gespeeld.  De laatste jaren zien we dat camperen niet enkel is weggelegd voor 60 plussers of onze sympathieke noorderburen, maar meer en meer jonge gezinnen plannen een vakantie met een (gehuurde) camper. En gelijk hebben ze.  We delen graag onze tips, tricks en ervaringen voor camperen met kids want their home is where you park it.

instagram