de campercrew

weg met rommel!

“Auw! Van wie zijn die legoblokjes hier op de grond? Die broek moet die in de was? Die kleren hier op bed zijn niet van mij!” Reizen met een camper is niet alleen vrijheid blijheid, het is in ons geval ook met z’n vijven leven op een kleine oppervlakte, wat niet altijd van een leien dakje loopt. Toen onze kinderen klein waren betekende dat heel veel spullen om mee te nemen (verzorgingskussen, badje, luiers en speelgoed), nu met twee pubers en een slordig meisje betekent dat vooral veel rommel. Om het leefbaar te houden voor iedereen – en vooral voor mezelf om geen zenuwinzinking te krijgen – is de indeling van onze camper al meermaals gewijzigd en aangepast aan onze groeiende kroost. Sommige aanpassingen werkten wonderwel, anderen werden al snel weer afgevoerd.

Enkele tips die voor ons prima werken:

  • Kleren die gedragen zijn maar nog niet klaar om in de wasmand te belanden, lagen vroeger verspreid over de bedden en op het aanrecht. Al die gedragen spullen verhuisden voortduren van hot naar her want ze lagen altijd wel ergens in de weg. Soms werd er bij slecht weer nog een extra set warme kleren bovengehaald die je achteraf toch niet meer tussen de propere kleren wil proppen. Dé oplossing voor ons? Een ophangbare kledingopberger  die we met haakjes boven het zitgedeelte bevestigden. Ieder kind heeft nu z’n eigen vakjes waarin gedragen kleren netjes kunnen opgeborgen worden. Héérlijk!
  • Kleine wasjes, grote wasjes, een maand met vijf personen zorgt voor een behoorlijke lading was. Een tijdje propten we die in Ikeazakken in de koffer, later gooiden we alles via het luikje onder de zetel gewoon in de opbergruimte onderin. Optie 1 zorgde voor beschimmelde was wanneer er een zweterige sok tussen de rest belandde, optie 2 was een hele klus om de was achteraf uit die diepe bak te vissen. Sokken en andere kleine stukken zwierven soms door de hele bodem van de camper. Sinds vorige zomer vonden we voor ons de oplossing: pop-up wasmanden met gaatjes (ademend!) die we onder het zitgedeelte plaatsen. We hebben een handig luikje opzij waardoor de was netjes in de mand beland. Mandje vol, dan plooien we de volgende open en schuiven we de boel gewoon door naar achter.
  • Zowel onze grote hangkast, kofferruimte als TV-kast hebben we ingedeeld met plastic ladenblokken. Zo’n lade zorgt ervoor dat je de ruimte optimaal kunt benutten en heel veel spulletjes blijven gewoon ook thuis in die lades zitten. Vertrekken met de camper? Even de ladenblokken verhuizen naar ons huis op wielen en klaar is kees. Wil je het echt overzichtelijk? Maak dan met een dymo labels om aan te geven wat er in elke lade zit.
  • Elk kind heeft in bed wel een knuffel, een voorleesboekje en leeslampje, een zakdoek en drinkfles rondzwerven. Tijdens het rondrijden reist dan alles rond en wanneer je pech hebt vliegt er wel eens een boek op je hoofd. Elk kind heeft dus nu een opbergmandje dat tijdens het rijden in de kast kan worden gezet. Tijdens het rijden hebben ze elk een rugzakje met een dvd-spelertje, een knutselboekje, kleurpotloden,…

instagram