de campercrew

Citytrip bilbao met de camper

De crew in the city

Bilbao is een paradijs voor camperende gezinnen.  Parkjes, speeltuinen, lekker eten én wel drie camperplaatsen.  De omgeving rond het Guggenheim museum is één grote speelzone voor je kroost: griezelen onder de gigantische spin Maman, snuffelen aan een reusachtige puppy gemaakt uit bloemen en het leukste van al, je verstoppen in de mist die elk uur uit het water opdoemt. Om de hoek is er een grote speeltuin mét een terrasje aan, waar ouders en kroost genieten van de laatste avondzon.

Op elk pleintje vind je pinxtos barretjes bij de vleet. Pin-wat? Pinxtos zijn een soort tapas, maar dan meestal gespiesd op een sneetje brood. Je kiest aan de bar welke hapjes er lekker uitzien en smult even later van allerlei lekkers. Bestellen doe je in stapjes, zo heb je nooit een berg eten over. Samen met een lekkere tinto de verano (wijn met limonade) is het een heerlijk zomers maaltje.

Ben je de Spaanse keuken wat beu, kies dan voor de gezellige maar snelle pizzeria Casa Leotta, vlak bij het Guggenheim. Kids zijn er meer dan welkom.

Wij verbleven op deze twee camperplaatsen:

Area de Autocaravananas de Kobetamendi: kom niet te laat aan want deze goed uitgeruste plaats met een prachtig uitzicht over de stad is ondanks het grote aantal plaatsen snel volzet. Je wordt dan doorgestuurd naar een parkeerstrook verderop in de straat, maar daar razen de bussen de hele nacht vlak naast je camper voorbij – niet zo goed voor de nachtrust. Op 100 meter van de camperplaats is een bushalte, van waar je vlot en snel naar hartje stad reist. € 15 voor een overnachting inclusief gebruik van de voorzieningen. GPS: N 43°15’35”, W 2°57’49”

Parking Vista Alegre: vooral overdag is deze parking met behulpzame bewaker een goede optie, het centrum ligt op loopafstand.  Wil je overnachten dan betaal je wel € 22 zonder voorzieningen. GPS: N 43°15’22”, W 2°56’11”

instagram