de campercrew

Zomerpasta – fris & makkelijk recept voor onderweg

fris en snel recept voor onderweg

Onze zomervakantie begint met enkele vaste tradities, wat er die avond op het menu staat is al jarenlang hetzelfde. Vraag aan onze kids wat ze willen eten en het antwoord is gegarandeerd: ZOMERPASTA! Het is een fris en makkelijk recept en dat is nodig.

We vertrekken voor een maand met z’n vijven en dat zorgt al voor de nodige inpakstress – wanna know wat wij allemaal meenemen? Check dan onze paklijsten hier! – en meestal is het einde juni / begin juli ook broeiheet. Ik weet niet hoe het komt, maar wij lijken altijd de warmste dag van de maand uit te kiezen voor ons vertrek. Airco hebben we niet in ons oude bakbeestje, dus we behelpen ons met plantenspuitjes, een koele/coole Klean Kanteen drinkfles en als avondeten dus een frisse pasta. We eten die met z’n allen uit een grote Tupperwarebox, gezellig en afwasbesparend.  Want als er één minpuntje is aan aan roadtrip is het dat onze vaatwasser gewoon thuis blijft.

Het recept? Dat ontstond zomaar uit het niets, we moesten nog iets hebben om onderweg op te eten en ik gooide random wat we nog in huis hadden bij elkaar. De kids vonden het geweldig lekker en een traditie was geboren. Af en toe durf ik wel eens afwijken van het ‘originele’ recept maar dan krijg ik steevast klachten: dit is geen échte zomerpasta. ‘Waarom doe je er nu weer booooontjes bij, mama. Ik lust niet graag boontjes.’

het basisrecept:

Kook de pasta en de eieren en laat ze afkoelen. Pel de eieren en snij ze in partjes. Meng de blokjes komkommer, tomaten, ei met de tonijn en een flinke schep mayonaise (en een klein beetje mosterd) en meng goed met de pasta. Klaar!

  • 500 gr pasta (bij voorkeur hier schelpjes, strikjes of spirelli)
  • 300 gr tonijn uit blik (in eigen nat, afgieten)
  • 2 komkommers in blokjes gesneden
  • kerstomaatjes, gehalveerd of gewone tomaten in blokjes gesneden
  • mayonaise (en ik doe er ook een tikkeltje mosterd in, maar dat mag je niet verklappen aan mijn kroost!)
  • 6 hardgekookte eieren (volgens onze kinderen moeten dat er zeker 8 zijn)

Als ik nog tijd over heb maak ik soms een extra kleinere portie met boontjes, ansjovis en zwarte olijven. Die vind ik zelf het lekkerst, maar mijn huisgenoten moeten hier niks van weten.

instagram