de campercrew

Dichtbij, Frans en zo mooi

Weekendjes weg vinden wij prettig en al helemaal als we naar een mooie plek niet te ver van huis  kunnen trekken.

Hoe kort de rit ook is, onderweg houden we halt in één of ander idyllisch dorpje en meteen is het vakantiegevoel daar. Na een natje en een droogje bollen we weer verder. Slow travel for the win.

Het  is ondertussen een tijdje geleden, maar één van onze eerste korte campertripjes ging richting Noord-Frankrijk. Eqhuien-Plage om precies te zijn. 

Er wachtte ons een eenvoudige camperplaats aan een klif, nabij een waterzuiveringsstation. Sommige mensen klaagden eerder over lawaai-en geluidshinder, maar daar hebben wij weinig of geen last van gehad  toen we daar verbleven. Misschien is het probleem ondertussen al aangepakt? 

Het geluk zat ons mee en we konden een plek veroveren aan de klif met uitzicht op zee. De aanwezige campers stonden vrij dicht op elkaar, maar het uitzicht over de klif maakte alles goed.

Bij eb zijn we de meer dan 150 treden afgedaald en lieten we onze kroost, toen Seppe en een neefje, uitwaaien aan zee.  We zagen mensen in de weer met emmertjes, gevuld met zelfgeplukte mosselen.

Na een gezellige avond én het zien van een prachtige zonsondergang vanop de eerste rij, volgde een rustige nacht. 

In het kleine dorp met ongeveer 3000 inwoners, vonden we de volgende ochtend een goede bakker die de lekkerste pains en croissants verkocht, een lekkere start van de dag.  We hebben er nog een dag in Cap Gris-Nez aangebreid. Met opgeladen batterijen keerden we huiswaarts.

Vlakbij de camperplaats ligt Camping La Falaise waar je ook met je camper terecht kan. Die proberen we volgende keer uit.

Aire de Camping-Car Equihen-Plage. Rue Du Beurre Fondu, 62224 Equihen-Plage, Hauts-de-France, Frankrijk. GPS: N 50.67992, E 1.56826 N 50°40’48”, E 1°34’06”

Ellen

instagram