de campercrew

Voor het eerst op reis met de camper

Wat begon als het idee om met de auto een vistripje te maken met de dochter, liep voor Jan uit op een eerste camperreis met vrouw én uit de kluiten gewassen Deense Dog. Wij waren dan ook heel benieuwd naar hun eerste ervaring.

waarom een camper?

“We wilden eigenlijk al lang eens proberen om een campertrip te maken, omdat het ons een mooi idee leek er in de toekomst een aan te kopen. Vooral de vrijheid om elk weekend te vertrekken naar waar de wind ons bracht, sprak ons enorm aan. Deze zomer had ik het plan om met de auto een vistripje te maken. Ik alleen, misschien vergezeld door mijn dochter. Uit oprechte compassie met de dochter, besloot mijn vrouw dan ook maar mee te gaan. Dat was natuurlijk teveel voor onze auto, aangezien onze Deense dog Charlie dan ook mee moest. In plaats van een uitstapje met auto & tent, kozen we voor een camper. Achteraf gezien ook veel makkelijker om al mijn visgerief op te bergen.

Charlie ging ook mee.

de zoektocht naar een camper

Via Google zocht ik op ‘camper te huur’, kwam terecht op de Goboony site en na wat recensies te hebben gelezen, besloot ik hier mijn kans te wagen. Veel campers leken echter qua interieur op de zolder van de bomma. Deprimerend dus. Met een donkerhouten interieur, vooroorlogse gordijntjes met bloemenmotief waarbij je de zolder al ruikt. Plots vond ik een camper met een wit faux-leder interieur. Met z’n drie jaar oud nog fris en voorzien van moderne snufjes. Niet alleen een streling voor het oog, maar dan ook nog eens € 200 goedkoper dan de meeste andere campers. De eigenaars bleken zelf 2 honden te hebben, dus onze Charlie meenemen was voor hen geen enkel probleem. Een super match dus!

onze huurcamper van Goboony

een halte voor de nacht

Ik had wel wat zenuwen voor het rijden met zo’n bakbeest, maar dat viel echt goed mee. Het is zeker groot, maar als je niet in een historisch centrum gaat rondtoeren, is er eigenlijk niet echt een probleem. Ik had alles grotendeels op voorhand uitgekiend en via de campercontact app vond ik snel de dichts bijzijnde camping of camperplaats. We begonnen eraan met een mentaliteit van klinkt-het-niet-dan-botst-het-maar en parkeerden ons waar er plaats was zodat ik kon vissen. Vaak boekten we onderweg nog een camping online omdat onze plannen wijzigden on the spot. Die vrijheid van elke dag ergens anders te staan is super.

rondreis camper
Onze route

toch maar een grotere camper?

Spijtig genoeg zat het weer niet mee tijdens het grootste deel van de reis waardoor we dus vaak binnen moesten leven. Niet evident zo samenleven op een beperkte oppervlakte. Je botst altijd op elkaar, moet elkaar wat wegduwen om door te kunnen, dat zorgde toch wel voor wat stress. Campertripjes zijn geweldig als het weer dat ook is. Bergruimte hadden we genoeg. We waren met drie, een hond en een heleboel visgerief en toch paste alles perfect. Er zijn zoveel kastjes en schuifjes in zo’n camper, al dan niet verborgen, dat we zelfs nog plaats over hadden. Ook slapen was geen enkel probleem. Ik las op voorhand ervaringen over lawaaierige feestvierders en dergelijke, maar ik heb elke nacht goed geslapen.

Pech onderweg

Op het einde van de reis hadden we een serieuze tegenslag. Een krachtige windstoot uit het niets, blies de luifel omhoog. Resultaat: beschadigde knikarmen en een gescheurde luifel. Aangezien ik geen verzekering had genomen op de Goboony site, was dat een kostelijk grapje. Ook los daarvan hebben we toch maar besloten om geen camper te kopen. We hebben nog twee jongere kinderen en met ons gezin vinden wij de ruimte als het weer niet meezit toch te beperkt. Spijt hebben we niet, het was weer eens een ervaring. Wat ik wel nog zou doen is een camper huren om met een vriend te gaan vissen, makkelijk om alles mee te nemen en je bent niet gebonden aan één stek. Ook plaatsgebrek is dan niet aan de orde.’

Misschien toch maar een verzekering nemen dan?

instagram