de campercrew

op restaurant met de camper

Het camperwoord van het jaar wordt zonder twijfel campermealen. Nu we al zo lang in ons eigen huis zitten, snakken we collectief naar op restaurant gaan. Of überhaupt gewoon eens thuis eventjes weg zijn. Nu heeft een eigen camper dus nog meer voordelen dan anders. Je kon tijdens de paasvakantie wél op vakantie (weliswaar in eigen land) en nog coronaproof ook.

Ook op restaurant gaan met de mobilhome is volledig veilig. Wij trokken naar Grobbendonk, naar de brasserie Hof van Eisterlee en ontdekten hoe dat er precies aan toegaat.

Een tijdje geleden was er een hele heisa rond het campermeal gebeuren. Restaurant eigenaars bedienden de camperaars aan de deur en op serviesgoed zodat het was alsof je net aan een tafeltje naast hun deur zat. Dat mag niet meer. Is het dan nog wel de moeite met je camper bij een restaurant neer te strijken?

Ik check op woensdag of er nog voor die vrijdag een plekje is bij de brasserie van onze keuze. Dezelfde dag nog krijg ik een berichtje terug. We zijn welkom en ik krijg meteen de menukaart en de plaats waar we mogen parkeren mee. Een grasveld vlak naast de zaak, dat ziet er al prima uit.

Op vrijdagmiddag geven we onze keuze door en het uur dat we alles graag willen afhalen. Check.

Als we aankomen, blijken we de enige camperaars van die dag te zijn. Zalig rustig! We parkeren ons, strekken even onze benen en halen dan ons eten af bij de ingang van het restaurant. Wijntje dabei. Dit bevalt me wel.

Ik was bang dat alles in smakeloze take-away bakjes zou geserveerd worden maar niets is minder waar, de ronde bakjes zijn met zorg gedresseerd zoals je het op een bord zou doen. Alles is lekker warm en het ziet er niet alleen goed uit, het smaakt ook verrukkelijk.

We zetten een muziekje op en ik geniet met volle teugen, weg zijn met de camper en toch niet moeten koken, het blijft een luxe. En wat nog beter is: geen afwas achteraf!ezelfd

Wil je zelf eens op restaurant met je camper? Check dan alle deelnemende adresjes op de campermeal website! Liever zelf je potje koken, check dan onze receptjes hier!

instagram