de campercrew

8 betrouwbare Overnachtingsplaatsen en route naar het zuiden

Ook onderweg naar je vakantiebestemming wil je al genieten van het vakantiegevoel. Je bent immers op vakantie vanaf je de straat uitrijdt. Op deze acht rustige plekjes geniet je van een goede nachtrust wanneer je onderweg bent naar het zuiden.

Juist over de grens hoppen

Marcoing * N 50° 7″ 26″ E 3° 10′ 55″ * afstand vanaf Brussel 145 km * 8 km van de A2 * gratis

Steevast onze eerste stop als we naar het zuiden bollen. Meestal vertrekken we op vrijdagavond, na het avondeten en dan willen we geen uren meer rijden, Marcoing is dan net ver genoeg. Het is een stille plek, zonder enige campervoorzieningen. Op het grasveldje staan enkele sporttoestellen waarop de kids (kleine en grote :-)) zich eens goed kunnen uitleven. Staat het hier toch vol (wat wij nog nooit voorhadden), dan kan je nog altijd uitwijken naar de andere camperplaats in hetzelfde dorp.

Tussenstop in Normandië

Campercrewer Ellen is helemaal pro slow travel en maakt met haar jongens dan ook graag een tussenstop in Normandië. Ze beveelt jullie dan ook van harte deze twee plekjes aan:

Douville-en-Auge * N 49° 16′ 17″ W 0° 1′ 59″ * afstand van Brussel 447 km * 12 km vanaf de A13 * € 11

Op deze ‘aire de camping-car à la ferme’ bestel je meteen broodjes en croissants voor de dag nadien: handig! Bovendien is het er heerlijk ravotten voor de kids.

Grigneuseville * N 49° 38′ 37″ E 1° 11′ 58″ * afstand van Brussel 317 km * 6 km van A28/E402/E44 * € 8

De familie Godefroy ontvangt je hartelijk op het domein Le Relais de Bray-Caux met alle campervoorzieningen (geen douche of toilet).

Droomplek hartje Frankrijk

Saint-Ybard * N 45° 26′ 57″ E 1° 31′ 21″ * afstand van Brussel 745 km * 5 km van de A20 * gratis

Dit pareltje ontdekten we tijdens onze trip naar Spanje en route naar het Nationaal Park Aiguës Tortes i Estany de Sant Maurici, een prachtig natuurgebied. Onze aanrijroute lag deze keer niet over de A10, maar langs de A20 richting Toulouse. Het is een prachtige camperplaats, met verharde plekken en alle voorzieningen (lozen grijs water, vers water, toilet lozen,…). Je kijkt uit over een vijver waar wij een hele fijne avondwandeling rond maakten. Een topplekje!

Beauty richting Bordeaux

Celles-sur-Belle * N 46° 15′ 33” W 0° 12′ 52″ * afstand vanaf Brussel 720 km * 15 km van de A10 * gratis

Het jaarlijkse rommelmarktje met oldtimer meeting (het eerste weekend van juli) in het pittoreske Celles-sur-Belle is de perfecte tussenstop naar het zuiden voor de camperreizigers van Vikwerk. Als ambachtelijk bedrijf vernieuwen of herstellen ze interieurs van klassiekers en en route prachtige auto’s bewonderen, is helemaal hun ding. Hoewel een recht plekje niet makkelijk te vinden is, heeft de locatie toch heel wat voordelen. Het dorpje heeft uiteraard een bakker maar ook een lekkere afhaalpizzeria en zelfs een gemeentelijk zwembad. Een avondwandeling rond het kasteel is zeker de moeite en bij vertrek tank je goedkoop bij de supermarkt aan de rand van het dorp. Wij leerden dit plekje kennen dankzij hen, en genoten er ondertussen al verschillende keren van de rust.

Sportieve stop bij Orléans

Dry * N47° 47′ 55″ E 1° 42′ 52″ * afstand van Brussel 455 km * 5 km van de A10 * gratis

Op dit plekje sloten we al meermaals onze vakantie af. Met de speeltuin, sportvelden en petanquebaan is het perfect voor wat ontspanning (of inspanning! :-)) na een lange dag scherm kijken in de camper. Alle voorzieningen zijn aanwezig en we hebben al elke keer mogen genieten van een rustige nacht. De parking zelf is niet al te groot, dus als je te laat aankomt heb je soms pech. Sommige campers opteren dan voor de parking verderop in de straat.

Langzaam aan naar Lyon

Langres * N47° 51′ 37″ E5° 19′ 48″ * afstand van Brussel 471 km * 10 km van de A 31 * betalend

Een tip van Kurt Van den Nieuwenhuysen voor als je de andere kant van Frankrijk in het vizier hebt. Richting Lyon vind je de kleine camping Navarre in Langres op de oude stadsomwalling. De camping biedt je een mooi uitzicht, rust en een goede ligging vlak bij het oude stadscentrum en dat voor een prijsje. Wij zetten dit pareltje alvast op onze lijst!

Foto: Kurt Van den Nieuwenhuysen

Met Spanje in zicht

Belin-Béliet * N44° 28′ 16.4″ – W0° 48′ 18.4″ * afstand Brussel 940 km * 7,5 km vanaf A63/E5/E70 * gratis

Trek je richting het groene noorden van Spanje of plan je een citytrip naar Bilbao, dan is dit de rustigste tussenstop die je je maar kunt voorstellen. Vind je het niet te griezelig om naast een kerkhof te overnachten, dan installeer je je met een gerust hart op het ruime grasveld. Het kerkje is niet toegankelijk, maar de wandeling langs het beekje naar een bron is schaduwrijk en een leuke ontspanning na de rit.

Hier vind je de kaart met alle overnachtingsplekjes op een rij.

Geef een reactie
*
*
*

instagram