de campercrew

huurcamper gezocht?

welke camper past er bij jouw gezin

Change of camper

Reizen in een een camper, daar weten we stilletjes aan alles van.  Zowel met ons oude, trouwe bakbeest als met huurcampers in het buitenland.  De indeling is soms wat anders, maar uiteindelijk heeft zo’n type motorhome altijd wel dezelfde voor- en nadelen.  Soms dromen we echter van een huis op wielen in een kleiner formaatje. Want geef nu toe, zo’n VW California ziet er toch uit alsof je daar geweldige avonturen in beleeft?

We trokken al eens een keertje met een California door IJsland met z’n tweetjes – hoe ons dat beviel, lees je hier – maar we zijn nu echt wel eens benieuwd hoe dat met onze kroost erbij zou gaan.

Compacte California

We kozen voor een gloednieuwe California Ocean, die tot groot plezier van onze oudste puber maar geschikt is voor vier personen. Hij blijft lekker thuis en de andere twee claimen het bed in de daktent: iedereen gelukkig. 

De eerste aanpassing merken we al bij het inladen. Wij dachten dat de kastjes van onze camper compact waren maar bij een buscamper moet je echt wel goed nadenken over wat je echt wil meenemen en wat niet. Éen trui en jas per persoon moeten deze keer volstaan. Een step én een skateboard, doen we toch maar niet. Bij het rijden en parkeren komt dat compacte volume echter goed van pas. Terwijl we anders net met een vrachtwagen op pad zijn, is de VW bus een ruimere versie van onze dagdagelijkse auto. Ook een geschikt parkeerplekje vinden, is met dit busje heel wat gemakkelijker. 

Sanitaire stop

‘Ik moet pipiiiiiii’.  ‘Driiiiingend!’ Iedere ouder kent het, je bent onderweg en net dan moet er iemand naar het toilet.  Op reis was dit tot nu toe voor ons geen enkel probleem, zelfs in de file hadden we onze eigen sanitaire stop gewoon bij.  Voor noodgevallen hebben we nu een chemisch toiletje in de kofferbak gezet.  We hebben lang getwijfeld, maar het uiteindelijk toch maar meegenomen. En gelukkig maar, want op het charmante wijndomein waar we de eerste nacht doorbrengen, is er geen toilet beschikbaar.  In ‘the middle of nowhere’ kan je nog altijd het bos opzoeken, maar op een mini camping ligt dat toch wat anders. 

Slaap kindje slaap

Het allergrootste verschil merken we pas ’s avonds: het ombouwen van de woonruimte tot slaapvertrek lijkt wel een spelletje Tetris. Als jij daar gaat zitten en die tas eventjes optilt dan kan ik de zetel verschuiven en kan er dan iemand dan de slaapzakken eventjes aangeven? Ook qua bedden is compact het codewoord. Stiekem ben ik wat jaloers op onze tieners die heerlijk genieten van het uitzicht in de daktent terwijl wij beneden als sardientjes wel héél gezellig dicht bij elkaar liggen. Misschien de volgende keer die pubers toch maar thuislaten?

De voordelen

BuscamperGrote camper met alkoof 
Vlot om te rijden en te parkeren.Voldoende ruimte om alles mee te nemen, inclusief steps, skateboards en kleren voor elk seizoen.
Je kunt op veel meer plaatsen terecht om te overnachten, vooral als je houdt van idyllische plekjes. Voor het slapengaan hoef je weinig tot niets om te bouwen voor een gezin van vier. 
De charme van slapen in een tent gecombineerd met de luxe van een bus.Een eigen badkamer met toilet is ‘on the road’ toch vaak handig met kinderen.
Je bent geneigd meer buiten te leven door de beperkte ruimte. Bij slecht weer heb je echt een huis op wielen.

Je keuze gemaakt?

Of onze volgende camper een buscamper wordt? Wie weet. Voor een weekendje weg of een citytrip, huren wij er alvast eentje op Goboony.  Ben jij er al uit wat voor jou de beste keuze is?  Check dan het volledige buscampers of alle mobilhomes met minimaal vier slaapplaatsen.  

2 Comments
 • 492
  says:

  Plewse llet me knjow if you’re looking for a articlee witer foor you weblog.
  You have ome really great articlees and I thihk I would be a good asset.
  If you ever want too take sme of the load off, I’d absolutely love to writre
  some articles for your blog iin exchange for a ink back
  to mine. Please blst me aan email if interested. Thanks!

Geef een reactie
*
*
*

instagram