de campercrew

De Campercrew

Foto: Kurt Van den Nieuwenhuysen

Rondreizen met onze ‘crew’, soms dichtbij, soms ver weg.  Ons huisje op wielen staat altijd klaar om te ontsnappen aan de sleur van alledag.  Inpakken en wegwezen.  We bollen de straat uit en we zijn ‘op reis’.

Wie is dat dan precies die crew? Twee vrolijk camperende gezinnen, met een heleboel kleine en minder kleine druktemakers.

Crew 1:

Ellen (41) – fotograafOnderweg zijn is één van mijn favoriete bezigheden. Ver weg of dichtbij, reizen betekent voor mij ontdekken, ervaren, mijn denken verruimen en ont-moeten. Enkele jaren geleden stonden Jesse en ik voor een keuze: een nieuwe keuken of een camper. We kozen voor optie twee en we hebben het ons nog niet beklaagd. Met twee jonge kinderen is het camperleven ons op het lijf geschreven en we staan te popelen om weer te vertrekken.

Jesse (47) – Italian House Hunter & cameracorrectie

Al lachend noem ik hem wel eens ‘roadmanager’. Rijden, routes uitstippelen én ons verrassen door de mooiste picknickplekjes onderweg te vinden, hij doet het allemaal. Hij draagt zorg voor de technische kant van het camperleven en droomt luidop van meer tijd om veel meer onderweg te kunnen zijn.

Seppe (8) – avonturier

Wanneer hij hoort dat we een tripje plannen met de camper, rent hij naar zijn valiesje om zijn favoriete spullen bijeen te pakken. Met twee ouders die vaak voor hun job reizen, is het hem niet vreemd om samen met mama een vliegtuig op te stappen richting Lissabon, te gaan surfen in Frankrijk of naar de bergen te trekken om te leren skiën. Het is nu al duidelijk dat hij onze reiskriebels mee heeft gekregen.

Bas (2) – camperpeuter

Het jongste lid van de campercrew. Hij was amper tien dagen bij ons toen we hem voor het eerst meenamen in de camper. Hij heeft toen geslapen als een roos en het was allemaal goed voor hem. Zijn thuis is waar wij zijn, dus rondtoeren in ons huis op wielen, vindt hij helemaal prima. We hebben een vermoeden dat ook hij gauw de reiskriebels in zijn buikje zal voelen.

Crew 2:

Kelly (41) – journalist & stylist

Ik heb nooit anders geweten dan dat we op vakantie gingen kamperen. Niet met een camper maar met een caravan. Moeten opstaan omdat het in mijn stapelbed broeiheet werd en samen met mijn broer in een plastic teiltje de afwas doen, het zijn dingen waar ik met een gelukzalig gevoel aan terugdenk.  Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend om onze kinderen ook als kampeerders op te voeden. Gelukkig had de man waar ik op verliefd werd al een eigen camper :-)!

Roel (44) – ingenieur & fotograaf

De man met camper, die met oneindig veel geduld dat grote bakbeest door de smalste straatjes manoeuvreert alsof het niks is. Voor alle akkefietjes en technische mankementen heeft hij een oplossing, in het dagelijks leven speelt hij dan ook voor ingenieur.  Fotograferen was een hobby maar door het reisreportages maken werd het nog veel meer.

Senne (17) – luie avonturier

Als klein ventje hing hij op z’n fietsje een koffer en met een rugzak en een slaapmatje trok hij de wijde tuin in. ‘Ik ga op reis’. Het fietsje is gegroeid en het ventje ook, de reiskriebels zijn gelukkig gebleven. Nog altijd dol op avontuur maar liefst mét wifi. Af en toe lekker niksen is het mooiste wat er is. Senne’s onmisbare tools op campertrip? Een hangmat, een gsm-lader en een zakmes.

Tibe (15) – ontdekkingsreiziger

Als kleine uk was eigen nestje zo belangrijk op reis, nu hij wat groter wordt, slaat hij liefst zo veel mogelijk z’n vleugels uit. Citytrippen met mama, een vlucht in een luchtballon, skiën of door de Sahara met een kameel, zolang we maar op reis zijn, is hij in z’n nopjes.  Favoriete activiteiten op camperreis zijn steentjes gooien, een kampvuur maken en af en toe een visje vangen.  Later wordt hij architect of ontdekkingsreiziger.

Pippa Lotta of kortweg Pipje (10) – tomboy

 

Het enige meisje in onze crew, al zou je dat niet op het eerste zicht zeggen.  Voetbal is haar grootste passie, op de voet gevolgd door met een zakmes zwaaien, kampen bouwen en in bomen klimmen.  Blauwe knieën en schrammen, die horen er gewoon bij.  Dat alles doet ze wel met het juiste paar schoenen en een zwaai van die lange blonde haren.

 

instagram